5 tips om mollen te bestrijden

Mollen in de tuin, wat nu?

Heeft u last van mollen in uw tuin? Dit kan een erg vervelend probleem zijn, omdat deze dieren veel overlast kunnen veroorzaken. In dit artikel geven wij u daarom 5 effectieve tips om overlast van mollen in uw tuin te bestrijden.

Tip 1: een goed ingerichte tuin

Om mollen te bestrijden en zelfs te voorkomen, speelt een goed ingerichte tuin een grote rol. Onder een tuin met enkel een strak gazon hebben mollen namelijk alle ruimte om in het rond te graven. Een levendige tuin met bomen, struiken en planten ontmoedigt mollen om onder uw tuin hun intrek te nemen, omdat ze hierbij constant gehinderd worden door wortels.

Tip 2: geluiden en trillingen tegen mollen

Een andere diervriendelijke manier om mollen te verjagen, is door middel van geluiden en trillingen. Speciale mollenverjagers zenden om de zoveel seconden specifieke geluidsfrequenties en trillingen uit. Hier hebben mollen namelijk een grote hekel aan en daarom zullen ze snel geen heil meer zien in wonen onder uw tuin.

Tip 3: geuren tegen mollen

Het is bekend dat mollen een hekel hebben aan bepaalde geuren. Dit kunnen de geuren van bepaalde planten zijn, zoals de Keizerskroon of Kruisbladwolfsmelk. Heeft u geen zin of ruimte voor deze planten in uw tuin? Dan kunt u in de winkel ook terecht voor speciale geurcapsules die u in een molshoop kunt plaatsen, waardoor de geur zich door de gangen verspreidt en de mollen zullen vertrekken.

Tip 4: speciale anti-mollenkorrels

Een andere manier om mollen te bestrijden in uw tuin, is het aanschaffen van speciale anti-mollenkorrels of granulaat. Deze korrels zijn gemaakt van plantaardig materiaal en is dus niet schadelijk voor andere dieren en mensen. U begraaft steeds een handvol van deze korrels eenvoudig op verschillende plekken in uw tuin, waarna ze een knoflookachtige geur verspreiden. Ook aan deze geur hebben mollen een hekel, waarna ze op zoek zullen gaan naar ander terrein.

Tip 5: huur een specialist in

Mocht u geen heil vinden in de bovengenoemde tips tegen mollen, dan kunt u altijd een deskundige specialist inhuren tegen uw mollenprobleem. Deze heeft veel professionele ervaring en de juiste middelen in huis en kan uw overlast door mollen aanpakken. Maak vandaag nog een afspraak met een deskundige mollenbestrijder en verhelp uw probleem op een milieuvriendelijke manier. Wilt u ervaringen of tips met ons delen over of tegen mollen? Laat het ons gerust weten via het contactformulier!

Dit bericht is geplaatst in Tuinonderhoud. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.