Welke planten moet je voorzaaien moestuin?

Het is slim om op tijd aan voorzaaien moestuin te denken, zodat je de jonge plantjes op het juiste moment in de moestuin kunt plaatsen. Het heeft namelijk heel veel voordelen om sommige planten voor te zaaien. Allereerst kun je de planten dan eerder oogsten, maar bovenal heb je veel meer controle over de groeiomstandigheden van de planten. Binnen kun je immers de temperatuur, het licht en de vochtigheid controleren. Dit resulteert in gezondere planten en een betere groei. Daarbij kun je met voorzaaien ruimte in je moestuin besparen, want je kunt veel planten op een klein oppervlak binnen laten groeien. Lees hieronder welke planten je het beste kunt voorzaaien.

Warme omstandigheden

Er zijn veel groentesoorten die warme omstandigheden nodig hebben, welke je in het voorjaar niet altijd buiten kunt verwachten. Tomaten hebben vrij hoge temperaturen nodig om goed te kunnen groeien, dus het is slim om deze groentesoort binnen voor te zaaien alvorens je deze in de moestuin plaatst. De kiemen van de tomatenplant zijn kwetsbaar, dus voorzaaien is het handigst. Paprikaplanten hebben dezelfde omstandigheden nodig als tomaten, dus voor deze planten geldt ook dat voorzaaien in huis slim is. Een andere groentesoort die warme omstandigheden nodig heeft is de courgette. Als je deze plant binnenshuis voorzaait heb je een veel grotere kans dat de groentesoort uitgroeit tot een gezonde plant. Voorzaaien moestuin

Voor een vroege oogst

Sommige planten geven een late oogst, omdat hun groeiseizoen erg lang duurt. Tomaten zijn hier ook een voorbeeld van, welke je vaak pas in de herfst kunt oogsten als je ze niet voorzaait. Ook komkommers hebben een lang groeiseizoen. Je kunt komkommers dus het beste voorzaaien, zodat je ze eerder kunt oogsten. Je kunt ook radijsjes alvast voorzaaien net na de winter, zodat je ze direct na het ontdooien van de grond buiten kunt plaatsen. Je kan radijsjes dan al na zo een twintig tot dertig dagen oogsten. Andere groentesoorten die je vroeg kunt oogsten wanneer je ze voorzaait zijn tuinbonen, spinazie, erwten en aardappelen.

Dit bericht is geplaatst in Tuinonderhoud. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.