Tuinonderhoud uitvoeren, hier moet je zijn

Waar je terecht kunt voor voordelig tuinonderhoud

Zoek je een bedrijf dat jouw tuinonderhoud kan doen? Als je door het onkruid de tuin niet meer ziet, dan kun je daar vast wel hulp bij gebruiken. Op deze pagina lees je wat je van zo’n bedrijf mag verwachten en in welk seizoen tuinonderhoud het beste kan plaatsvinden.

Wanneer is tuinonderhoud nodig?

Om de kosten laag te houden, adviseren we je om je tuinonderhoud geregeld te (laten) doen. Zo blijf je tuin het hele jaar door netjes. Weet wel dat elk seizoen zijn eigen aanpak in tuinonderhoud heeft. Dat kan de vakman je haarfijn uitleggen.

Tuin winter- en zomerklaar maken

De tuin heeft voor de winter en voor de zomer wel extra onderhoud nodig. Voor de zomer is het eind maart of begin april nodig om de volgende werkzaamheden uit te voeren: onkruid wieden, gazon maaien, het gazon verticuteren en bemesten, snoeiwerk en groene aanslag verwijderen van de verharding. De winterbeurt kunt je het beste doen in oktober en november. Wat kun je dan bijvoorbeeld onder andere doen? Gazon maaien (niet te kort), snoeiwerk, knippen van uitgebloeide planten en bloembollen planten als je dat graag wil.

Kosten van tuinonderhoud

De kosten van tuinonderhoud zitten in de uren arbeid, het groenafval verwijderen, het gebruik van gereedschap en geleverde producten. Het meeste betaal je uiteraard voor de arbeidsuren. Het kost nou eenmaal tijd om de tuin goed te onderhouden. Hoeveel tijd en geld dat precies kost verschilt natuurlijk per tuin en wat een bedrijf als Thijm Tuinen voor je kan doen. Vraag dus gerust naar een schatting van de kosten op basis van foto’s of laat ze even langskomen. Meer weten over tuinonderhoud? Stel ons je vraag en wij helpen je graag verder.

Dit bericht is geplaatst in Hoveniersbedrijf. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.