Buitenspa ingraven in de tuin

Tips voor buitenspa ingraven in uw tuin

U heeft een prachtig aangelegde tuin waar u graag een buitenspa in wilt plaatsen. Het ziet er veel mooier uit als deze buitenspa in uw tuin of terras is ingegraven. Maar kan dit wel, en brengt dit geen problemen met zich mee? In dit blog vertellen wij u alles over het ingraven van een buitenspa in uw tuin. Zowel de voordelen als de nadelen komen aan bod. Lees snel verder!

Voordelen van een ingegraven buitenspa

Als u besluit uw buitenspa voor een deel in te graven, dan kent dit een paar voordelen. Ten eerste oogt het gewoon mooier en het geeft uw tuin een luxe uitstraling. Verder stapt u makkelijker in de spa als deze half is ingegraven. Dit is vooral fijn als u wat slechter ter been bent. Als u de buitenspa helemaal ingraaft wordt het juist moeilijker om in te stappen. Tot slot heeft u door de spa in te graven minder onderhoud aan de buitenkant.

Nadelen om rekening mee te houden

Wij raden echter wel af om een spa volledig in te graven. Een spa heeft soms technisch onderhoud nodig. Als u een spa volledig ingraaft, kunt u eventuele mankementen moeilijker opsporen en verhelpen. Een ander groot nadeel van het ingraven van uw buitenspa is dat de ruimte rondom de spa altijd vochtig is door grondwater of regen. Hierdoor blijft de technische ruimte ook vochtig. Dit kan als gevolg hebben dat er sneller een defect optreedt.

Waar moet u rekening mee houden?

Als u toch uw buitenspa wilt ingraven, moet u het wel goed doen. Leg rondom uw buitenspa een degelijke stevige kuip aan. Dit kunt u het beste met beton doen. Zorg voor voldoende ruimte rondom uw buitenspa. Zo kunt u altijd makkelijk bij de technische ruimte. Zorg daarnaast voor een goede afwatering. Het is verstandig om een extra putje te maken in de kuip waar u een dompelpomp in plaatst. Zo loopt het eventuele regenwater rondom de buitenspa goed weg en verkleint u de kans op technische problemen.

Gaat u binnenkort een buitenspa kopen? En wilt u advies over het ingraven van een buitenspa? Dan neemt u via het contactformulier contact met ons op!

Dit bericht is geplaatst in Tuininrichting. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.