Welke zonwering is geschikt voor uw terras?

Zonwering voor uw terras

U heeft een prachtig terras in uw achtertuin en komt erachter dat het in de zomer wel erg warm is om er te zitten. Dan is zonwering voor uw terras een goede oplossing. Met de juiste zonwering zorgt u ervoor dat u beschermd bent tegen de brandende zon en dat u weer zorgeloos kunt genieten op uw terras. Welke type zonwering is geschikt voor een terras? Wij vertellen het u in dit artikel.

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is een goede optie om de zon bij uw terras weg te houden. Het grote voordeel van dit type zonwering op uw terras is dat u het hele jaar door kunt genieten op uw terras. Het houdt namelijk de zon weg in de zomer, maar ook de regen in de winter. Zo geniet u het hele jaar door van het buitenleven met een eenvoudige verbinding tussen binnen en buiten.

Knikarmscherm

Een knikarmscherm wordt ook wel een terrasscherm genoemd. Deze zonwering bestaat uit een rol aan de bovenzijde waar het doek omheen is gewikkeld, en twee knikarmen die bevestigd zijn aan de voorlijst. Het voordeel van dit type zonwering voor uw terras is dat u zelf kiest wanneer u het scherm gebruikt en wanneer u hem weer oprolt. Ook kunt u zelf kiezen tot hoe ver u de schaduw wilt laten komen.

Vrijstaande knikarmschermen

Naast het knikarmscherm dat bevestigd is aan uw woning kunt u ook kiezen voor vrijstaande knikarmschermen. Dit type zonwering bestaat uit twee vrijstaande dubbele knikarmschermen. Het wordt veel gebruikt op grote terrassen, bijvoorbeeld bij restaurants en scholen. Deze schermen kunnen direct op de grond gemonteerd worden, of met gewichten in een daarvoor bestemde bak staan.

Lees ook eens ons artikel over de verschillen tussen een houten en een aluminium overkapping.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.