Tuincentrum en bouwmarkt: dit zijn de verschillen

Bouwmarkt en tuincentrum vergelijken

Het assortiment van een bouwmarkt en een tuincentrum komen vaak overeen. Maar dat betekent niet dat u in beide winkels altijd dezelfde producten kunt vinden, of dat de producten van dezelfde kwaliteit zijn! In dit blog vergelijken we de bouwmarkt en het tuincentrum, en de producten die ze verkopen.

Bouwmarkt

In het assortiment van een bouwmarkt zult u voornamelijk doe-het-zelf producten vinden. Over het algemeen kunt u hier vooral terecht voor ruwe materialen, gereedschappen en kant-en-klaarproducten om zelf op te zetten (denk bijvoorbeeld aan kasten die u alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Vaak kunt u bij een bouwmarkt ook terecht voor verhuur.

Tuincentrum

In een tuincentrum vindt u producten voor in de tuin. Hierbij kunt u denken aan planten en tuingereedschappen, maar ook potgrond, meststoffen, bestratingsartikelen en bestrijdingsmiddelen zijn in deze winkels te vinden. Vaak zijn tuincentra (voor een deel) gevestigd in broeikassen om het gehele jaar door een groot assortiment planten te kunnen bieden. Verder zijn er in tuincentra ook vaak producten te vinden om uw woning in te richten, zoals vazen, bloempotten en kaarsen. Daarnaast verkopen ze regelmatig producten voor (huis)dieren.

Wat haalt u waar?

Het assortiment van een bouwmarkt en een tuincentrum overlapt vaak. Zo koopt u in een tuincentrum vaak bijvoorbeeld ook bouwmaterialen (bijvoorbeeld om een schuur te maken), en hebben veel bouwmarkten ook een tuingedeelte. Over het algemeen raden we af om planten en bloemen te kopen bij een bouwmarkt. Hier hebben ze zo nu en dan leuke acties voor scherp geprijsde planten en bloemen, maar die zijn vaak van mindere kwaliteit. Ook zijn de medewerkers van een bouwmarkt niet gespecialiseerd in bloemen en planten, en kunnen ze u niet op dezelfde manier adviseren. Wij kunnen zeker Tuincentrum van Ee aanraden voor de mooiste bloemen en planten.

Meer tips voor uw tuin? Blijf altijd op de hoogte door ons blog te lezen!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.