Dit zijn de grootste verschillen tussen een houten en aluminium overkapping

Houten of aluminium overkapping bouwen?

Overkapping worden in veel soorten en maten gemaakt. Dat betekent dat er ook voor uw tuin een mooie overkapping verkrijgbaar is die perfect bij uw stijl en uw tuin past. Natuurlijk is een van de grootste verschillen het materiaal waarvan de overkapping gemaakt wordt. Zowel hout als aluminium zijn erg populair. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van aluminium en hout voor uw nieuwe overkapping.

Voordelen van hout

Hout is nog altijd een erg veelgebruikt materiaal voor het maken van een overkapping. Het geeft de tuin in een handomdraai een gezellige, warme uitstraling. Een houten overkapping wordt vaak als klassiek gezien, maar is ook in strakke, moderne modellen verkrijgbaar. In werkelijkheid kan er met een houten overkapping flink gevarieerd worden. Ook op het gebied van kleur. Bovendien kan de overkapping met verschillende houtsoorten gemaakt worden en kunt u het overschilderen om uw overkapping een complete make-over te geven. Het is echter wel belangrijk dat u de overkapping goed onderhoudt. Hij wordt namelijk door de weersomstandigheden geleefd. Een houten overkapping moet u beschermen en sterk houden door hem elke 4 tot 5 jaar te onderhouden met een grondlaag of houtolie.

Voordelen van aluminium

Ook aluminium heeft zo zijn voordelen. Het is ideaal voor elke moderne tuin. Het heeft namelijk een heel strak en modern uiterlijk. Bovendien is de aluminium overkapping onderhoudsarm en hoeft hij niet behandeld te worden om de verschillende weersomstandigheden te doorstaan. Aluminium is namelijk een licht materiaal, maar ook zeer sterk. Door een oxidelaagje is het bestand tegen water en lucht, wat het corrosiebestendig maakt en betekent dat het niet gaat roesten. Daarbij is een aluminium overkapping heel makkelijk schoon te houden.

Het komt neer op persoonlijke voorkeur

Kies u een houten overkapping of een aluminium overkapping? Het komt dus helemaal aan op persoonlijke voorkeur! Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, en de beslissing is sterk afhankelijk van uw persoonlijke (woon)stijl en hoe u uw tuin ingericht heeft. Bovendien moet u rekening houden met de tijd die u aan het onderhoud moet besteden. Wij raden sowieso altijd aan om even contact op te nemen met een specialist voor meer informatie en advies.

Wilt u meer informatie over tuininrichting? Via ons blog blijft u altijd op de hoogte!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.