Bomen voor een kleine tuin

Bomen voor een kleine tuin

Geen tuin zonder een boom

Heeft u een kleine tuin? Ook dan zijn er talloze mogelijkheden voor een boomrijke tuin. Veel bomen zijn ideaal voor kleine tuinen. Denk bijvoorbeeld aan halfstammen: klein van formaat, maar ideaal voor in een minituin. Of wat dacht u van leibomen? Zeer geschikt voor in een voortuin of direct tegen een schutting of tuinmuur. In deze blog leest u onze ideeën en tips voor bomen in een kleine tuin.

Welke maat is de beste?

Bomen die tot 6 meter hoog worden, kunnen meestal prima in een kleine tuin worden geplant. Houd er rekening mee dat u niet voor een heel wisselend type kiest. Daarnaast zijn bomen met een smalle stam geschikt voor gebruik in een kleine tuin. U kunt er zelfs een serie van kopen voor een verbluffend effect in uw voor- of achtertuin. Daarnaast is ook de vorm van de boom belangrijk. De meeste bomen worden in hun natuurlijke vorm geleverd, maar u kunt er ook voor kiezen om gesnoeide bomen aan te schaffen.

Combineer en varieer

Combineer bomen en struiken met verschillende bladstructuren en stamdiktes voor een harmonieus ogend geheel in uw kleine tuin. U kunt bijvoorbeeld denken aan het omringen van de tuin met groenblijvende bomen. In het midden kunt u dan een boom planten met licht gekleurd blad en een dikkere stam. Bomen variëren enorm in kleur, vorm en dikte. Zoek dat contrast! Zo kunt u allerlei combinaties maken om uw tuin extra te laten opvallen.

Uw favoriete seizoen

Denk ook goed na over de sierwaarde van uw tuin. Wat is uw favoriete seizoen en welke kleuren passen daar volgens u bij? Als u bijvoorbeeld van rood houdt, kies dan een boom die in de herfst felrode bladeren produceert. Houdt u meer van felle kleuren in de lente en zomer? Ga dan voor prachtige bloesembomen of fruitbomen die in de zomer (letterlijk) hun vruchten afwerpen! Fan van de winter? Er zijn talloze groenblijvende bomen met een aantrekkelijke dennengeur om uit te kiezen. Zo is er voor ieder wat wils!

Meer weten over het versieren van uw tuin? Lees ook eens onze tips voor het aanleggen van een wellness tuin!

Dit bericht is geplaatst in Hoveniersbedrijf. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.