Tips voor het aanleggen van een wellness tuin

Tot rust komen in de tuin

Een tuin waar je helemaal tot rust kunt komen, wie wil dat nou niet? Geen wonder dus dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een wellness tuin aan te leggen. Het is tegenwoordig een ware trend geworden. Een rustige sfeer, strakke tuinmeubels, lichte kleuren en zelfs een prachtige buitensauna, een wellness tuin heeft alle elementen om volledig te ontspannen. Wil jij ook een wellness tuin aanleggen, maar weet je niet hoe je aan die taak moet beginnen? Wij geven een aantal handige tips!

Gebruik rustgevende kleuren

In een wellness tuin worden voornamelijk de kleuren blauw, groen en paars gebruikt. Blauw is een kleur die ontspannend werkt, en bovendien de bloeddruk verlaagt. Daarnaast straalt de kleur betrouwbaarheid en kracht uit. Blauw kun je perfect in je tuin terug laten komen met een waterelement zoals een vijver of een zwembad. De kleur groen staat voor evenwicht en harmonie. De kalme uitstraling van groen vermindert stress. Hoe je groen toe kunt passen in je wellness tuin is natuurlijk vanzelfsprekend: dit doe je met planten. Ten slotte geeft een wellness tuin ook een gevoel van luxe en rijkdom. Vandaar dat veel mensen de kleur paars aan hun wellness tuin toevoegen.

De juiste tuinmeubels

Vervolgens is het belangrijk om de juiste tuinmeubels te kiezen voor je wellness tuin. In een wellness tuin staan strakke lijnen centraal, aangezien deze een gevoel van kalmte geven. Kies ook voor tuinmeubels die kalmte uitstralen. Wij raden je aan om felle kleuren te vermijden, maar eerder te gaan voor grijs en wit. Natuurlijk kies je voor bijvoorbeeld een loungeset of een ligbed waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Natuurlijke materialen

Wij adviseren je ook om materialen als plastic en kunststof zo veel mogelijk te vermijden in je wellness tuin, tenzij het materiaal zo gemaakt is om er natuurlijk uit te zien. Natuurlijke materialen passen namelijk helemaal binnen de sfeer van een wellness tuin. Hout staat bijvoorbeeld bekend om de warme uitstraling, en het materiaal kun je op heel veel verschillende manieren toepassen.

Laat een prachtige buitensauna plaatsen

Onze laatste tip om je tuin pas echt om te toveren tot een privé wellness center, is om er een prachtige buitensauna te laten plaatsen. Zo krijg je helemaal het gevoel dat je je in een heuse spa bevindt. Er zijn heel veel verschillende soorten buitensauna’s dus er zit er altijd wel een bij die bij jouw wensen (en natuurlijk je tuin) past. Wij adviseren wel altijd om de hulp in te schakelen van een specialist, zodat je de buitensauna kiest die bij jouw specifieke situatie past.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.