Verschil tussen materialen voor een veranda

Mogelijkheden van materialen voor een veranda

Wanneer u een veranda wilt laten maken, kunt u hiervoor heel veel verschillende materialen gebruiken. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden qua materialen, de verschillen tussen deze materialen en natuurlijk ook de voor- en nadelen!

Hout

Bij het maken van een veranda denken veel mensen in eerste instantie aan hout. Hout is dan ook een materiaal dat uw tuin een knusse, huiselijke uitstraling geeft. Geen wonder dus dat het veel gebruikt wordt, niet alleen voor het maken van een veranda, maar ook voor bijvoorbeeld houten bijgebouwen. Echter moet een houten veranda wel goed onderhouden worden. Zo moet het bijvoorbeeld om de drie jaar bijgewerkt worden met beits om ervoor te zorgen dat het weerbestendig blijft. Bovendien kan de prijs van een houten veranda flink oplopen.

Aluminium

Gaat u voor een moderne uitstraling aan uw woning en in uw tuin? Dan past een aluminium veranda waarschijnlijk perfect in het plaatje. Dit materiaal past bij de strakke moderne stijl, en is bovendien ook nog erg stevig wat betekent dat het een lange levensduur heeft. Bovendien zijn er veel accessoires zoals sierlijsten verkrijgbaar Het grote nadeel van een aluminium veranda is dat hij erg snel heet wordt, en dat er snel krassen op te zien zijn.

PVC

Wanneer u slechts een klein stukje wilt overdekken, is PVC waarschijnlijk de beste optie. Het is een goedkoop materiaal, waardoor het een zeer toegankelijke optie is. Echter is dat ook in het materiaal te merken. Het kan namelijk slechts een kleine hoeveelheid gewicht ondersteunen, waardoor het oppervlakte niet te groot mag zijn. PVC heeft niet veel onderhoud nodig, maar het is minder sfeervol dan hout.

Contact met een specialist

De voorbeelden die we nu genoemd hebben, zijn slecht een greep uit de mogelijkheden van de materialen waarmee u een veranda kunt laten maken. Wij raden u aan om eens contact op te nemen met een specialist die u kan adviseren over het materiaal dat het meest geschikt is voor uw veranda.

Dit bericht is geplaatst in Tuinhuizen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.