Tips voor uw terras onderhoud

Uw natuurstenen terras onderhouden

Uw natuurstenen terrastegels worden regelmatig blootgesteld aan verschillende weersinvloeden. Regen, hagel en sneeuw moeten worden doorstaan. Regelmatig onderhoud geeft uw terrastegels een betere bescherming. Ook zorgt het voor een mooiere uitstraling van het natuursteen. Het is belangrijk dat u uw natuurstenen terras op de juiste wijze onderhoudt. Wilt u weten hoe dit moet? Lees verder voor onze terras onderhoud tips.

1. Schrobben met water

Pak een emmer met water, een borstel en een dweil. Vervolgens moet u uw natuurstenen terras gaan schrobben. Dit is genoeg om licht vervuild natuursteen weer schoon te maken. Gebruik hierbij niet te veel water om te voorkomen dat het water in het natuursteen trekt. Het is niet nodig om zeep te gebruiken. Spoel na het schrobben uw terrastegels af met schoon water. Ook kan u een hogedrukreiniger gebruiken om uw terrastegels van lichte vervuiling af te helpen. U moet hierbij met de juiste druk werken om de toplaag niet te beschadigen. Als u de toplaag beschadigt, wordt uw terras nog gevoeliger voor vuil. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is schrobben met water een veiligere manier om uw terras te onderhouden.

2. Chemisch reinigen

Als u hardnekkig vervuilde natuurstenen terrastegels heeft, volstaat schrobben met water niet. U moet dan chemische producten gebruiken om uw terras van onderhoud te voorzien. Er bestaan speciale reinigingsmiddelen voor natuurstenen tegels. Het is belangrijk dat u van deze producten gebruik maakt. Wanneer u andere schoonmaakmiddelen gebruikt, beschadigt u uw tegels. Schoonmaakmiddelen die u moet vermijden zijn middelen met:

  • chloor
  • kalkverwijderaar
  • azijn
  • agressief zuur

3. Impregneren

Poreuze soorten natuursteen moet u laten impregneren. Impregneren betekent dat er een olie en water werende beschermlaag wordt aangebracht op uw tegels. U behoudt hiermee de kleur van uw tegels en voorkomt dat vocht of vlekken op uw tegels gaan zitten. Schakel een expert in om u van het beste terras onderhoud te voorzien.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het beste terras onderhoud!

Dit bericht is geplaatst in Terras, Tuinonderhoud. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.