Voordelen van een uniek terras met betonvloer

Terras van beton

Wilt u een terras (laten) maken, maar vindt u de standaard tegels, klinkers of houten vloeren maar niets? Laat dan een terras van beton maken! Betonvloeren zijn zeker niet alleen bedoeld voor uw garage, maar staan ook prachtig op andere plekken. Zo creƫert u met een betonvloer een mooi modern, strak of industrieel terras. Beton wordt niet voor niets steeds populairder. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van een terras van beton.

Mooie naadloze afwerking

Het eerste grote voordeel van het terras van beton is natuurlijk hoe mooi strak het afgewerkt wordt. Door deze strakke uitstraling past het perfect bij een modern of industrieel ogend terras. Maar met de juiste accessoires kan het ook voor een mooie klassieke of landelijke uitstraling zorgen. Een bijkomend voordeel is dat de naadloze afwerking zorgt dat er geen onkruid tussen tegels groeit en dat er geen mos op groeit. Bovendien is het heel makkelijk schoon te houden.

Maatwerk terrasvloer

Als u een terras van beton laat storten, kan het volledig op maat gemaakt worden. Dan bedoelen we niet alleen de grootte van de vloer, of het storten van het beton in een bepaalde vorm, maar u bij een hoogteverschil wordt de vloer ook recht gelegd, en kan, wanneer nodig, voor gezorgd worden dat water goed af kan lopen. De afwerking kan bovendien ook op maat gemaakt worden. Zo kunt u bijvoorbeeld lijnen in het beton laten trekken, zodat het eruit komt te zien alsof er tegels liggen. Ook kan er een kleurpigment toegevoegd worden, om ervoor te zorgen dat het beton ook qua kleur helemaal bij uw terras past.

Zijn er ook nadelen?

Vergeleken met andere materialen die u kunt gebruiken voor uw terras, zitten er geen nadelen verbonden aan een betonvloer. U zult wel een negatief effect gaan merken wanneer u het niet door een professional laat storten. Dan kunt u tegen problemen aanlopen, zoals een slechte afwerking, onvoldoende wapening of ongelijkheden in hoogte. Schakel dus altijd een specialist in voor het storten van het beton voor uw terras.

Heeft u hulp nodig met het vinden van een specialist die deze klus voor u kan klaren? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Dit bericht is geplaatst in Terras, Tuininrichting. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.