Zo vindt u de beste kruiwagen

Welke kruiwagen past bij u?

Wilt u lekker zelf aan de slag in uw tuin? Dan komt een kruiwagen eigenlijk altijd wel van pas. Wij raden u dan ook zeker aan om er een aan te schaffen. Maar kies er dan wel een die past bij de werkzaamheden die u uit wilt voeren. Zit er dan verschil in tussen de verschillende kruiwagens, hoor ik u denken. Jazeker! Wij vertellen er graag meer over.

Professioneel gebruik

Natuurlijk zit er een verschil tussen de ‘gewone’ kruiwagen, en de kruiwagen die door professionals gebruikt wordt. Dan hebben we het over de kruiwagens voor bouw- en constructiewerkzaamheden. Dit soort kruiwagens moeten zeker tegen een stootje kunnen, en zijn vaak robuuster en sterker dan modellen voor privégebruik. Bent u juist op zoek naar een kruiwagen om te gebruiken op uw boerderij, in de tuinbouw of voor andere agrarische doeleinden? Dan raden we een kruiwagen aan met een extra grote laadbak, en wagens met twee wielen die extra goed hanteerbaar zijn.

Doe-het-zelf werkzaamheden

Voor het gebruik thuis, zoals het klussen in de tuin, het afvoeren van tuinafval en puin, het klussen in huis, etc. kunt u een gewone kruiwagen aanschaffen. Dit zijn lichtere en compactere modellen dan die door professionals gebruikt worden. Ze zijn dan ook een stuk hanteerbaarder. De laadbak is in deze gevallen vaak gemaakt van kunststof.

Verschil in banden

Het grootste verschil tussen de verschillende soorten kruiwagens zit hem in de banden van het werktuig. Normale modellen hebben slechts een wiel, maar er zijn ook modellen met een extra grote laadbak die er twee hebben. Deze kruiwagens zijn dan ook wat beter geschikt om op onregelmatig terrein gebruikt te worden. Meestal is de kruiwagen voorzien van een luchtband, die ervoor zorgt dat de wagen gemakkelijk kan rijden.

Hoeveel kunt u vervoeren

Ten slotte zit er ook een flink verschil in de grootte van de laadbak, en hoeveel u dus kunt vervoeren. Een grotere laadbak klinkt heel handig, maar hij is ook wat lastiger te vervoeren. Ze zijn makkelijker te manoeuvreren, en bovendien een stuk lichter. De gewone modellen zijn meestal voorzien van een laadbak tussen de 50 en 160 liter.

De verschillen tussen kruiwagens

Kortom, wanneer u een kruiwagen wilt kopen, heeft u dus de keuze uit een flink aantal verschillende modellen. Wij raden u zeker aan om goed na te denken waar u hem precies voor wilt gebruiken. Heeft u hem bijvoorbeeld het gehele jaar door nodig, of alleen om de tuin winterklaar te maken? Heeft u een groot oppervlak aan tuin, of gaat het slechts om een kleine achtertuin? En heeft u veel groen, of valt dat allemaal wel mee? Alleen zo vindt u een kruiwagen die aan uw wensen kan voldoen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.